Industrieel erfgoed


​De passie voor industrieel erfgoed zit diep in de genen van Structal. De basis van de Talsma groep ligt in het feit dat eigenaar Jelle Talsma begonnen is met het restaureren van, met name historische, platbodems. Van daar uit is de passie voor oude, stalen constructies ontstaan en gegroeid.

Onder de referenties vind u een aantal aansprekende voorbeelden. Er is nu nog een behoorlijke hoeveelheid erfgoed die op restauratie ligt te wachten. Staal heeft de eigenschap dat het vergaat als er niets aan gedaan wordt. Zodra dit een punt bereikt dat alleen de “oud ijzer bak” nog rest is het erfgoed voor eeuwig verdwenen.

Om erfgoed te behouden voor het nageslacht is er altijd een financieel plaatje. De benodigde fondsen kunnen komen van mensen of instanties die de historische waarde inzien en daar budget voor hebben. Een andere manier om deze industriële geschiedenis te bewaren is kijken of er een functiewijziging mogelijk is waardoor het onderhoud uit de exploitatie betaald kan worden.

Vanuit onze passie voor de historische achtergrond van deze objecten wil Structal graag meedenken over praktische oplossingen om dergelijke projecten te realiseren. Door de praktische benadering van Structal is de realisatie van een dergelijk project vaak dichterbij dan het lijkt.